maze

Pejabat dalam Maze

Ok sekarang ni bukan aku nak cerita yang pejabat ini nak pindah. Aku nak cerita sekarang ni. Sekarang ni kasihan department aku Group Information Teknology (GIT). Building kami nak renovate dan kemas meja-meja, barang-barang nak pindah. Jadi GIT ni pun berhijrah kat department apa tah. Aku pun tak pasti. Kenapa pula tak pasti? Hahah!! Pejabat ni banyak sangat department dia. Mana nak ingat. Orang yang bekerja satu syarikat yang sama pun bukan kenal semua. Naik lif. “Hai. Hai. Tingkat berapa? Ok.. Bye.”

new-layout

Layout Baru

Hari ini nak beritahu semua pengunjung blog ini yang aku sudah tukar layout blog ini. Kalau perasan komen-komen post sebelum ni dah tak ada. Dulu aku guna Blogspot sekarang aku sudah tukar kepada WordPress. Semua design blog ni aku buat sendiri. Aku memang suka design website bagi cantik-cantik. Itupun bila ada masa free lah..

106

Setahun di tempat baru

Ya, aku sudah kerja di tempat baru. Biasanya kalau orang baru mula bekerja di tempat baru ni mesti relax-relax dulu. Santai dulu. Catch up apa plan bisnes. Apa perlu buat. Betul tak? Tapi aku masuk kerja baru ni terus aku dah ada kerja berlambak-lambak. Menimbun-nimbun. Tak sempat nak tarik nafas.

2119

Sign Offer Letter

Hari ini aku rasa gembira. Aku sudahpun tandatangan offer letter kerja baru. Aku dapat kerja Syarikat Antarabangsa yang besar. Wah.. Wah.. bunyinya pun menarik kan. Alhamdulillah rezeki anak. Dah hampir 8 tahun aku dalam bidang komputer programming ini. Dah jadi jiwa aku dah. Laki aku cakap aku ni pelupa sebab dalam kepala otak aku penuh dengan coding.

131

Nak Resign?

Aku baru je sebulan lebih tukar kerja. Masih lagi dalam probation. Tapi aku dapat offer lagi menarik dan company tu dah lama dalam industri. Jadi aku dah keliru nak bagitahu bos apa aku nak berhenti kerja ni. Lebih-lebih lagi kerja sekarang melibat coding Backend dan perlu belajar bahasa baru Angular, C Sharp. Otak aku ni dah tepu nak belajar bahasa baru. Lebih-lebih lagi kena buat sendiri. Belajar dari Internet. Mengantok wei…

91

Hidup Tanpa Internet

Hari ni aku nak cerita mengenai aku dan family kecil aku dah berjaya menjalani kehidupan tanpa internet selama 5 hari sudah. Tanpa Internet? Ya, tanpa Internet walaupun smart phone. Eh? kalau tanpa Internet macam mana aku boleh post entry ni kan? hahah!!