BLOG POST

Spooky foggy forest on the moonlight

Pengenalan Pengalaman Seram

Aku ada banyak pengalaman seram aku rasa nak share pada semua pembaca. Ini merupakan pengalaman seram aku sendiri. Tidak kisah lah nak percaya atau tak. Jadinya aku nak intro dulu sedikit info mengenai aku dan macam mana aku ada banyak pengalaman seram. Aku memang boleh melihat dari aku kecil lagi. Jadi cuba bayangkan berapa banyak pengalaman sehingga umur aku dah cecah 3 series ni.

Kids hands and plate with pasta on table , cooking at home with baby top view

Pasta Bolognese untuk bayi

Disebabkan banyak pula aku dah buat Tomato Paste Homemade ni. Aku pun fikir apa resepi yang patut aku buat mengunakan bahan yang ada ni. Banyak tau leh buat. Boleh buat sambal bilis, asam pedas, bolognese, kuah masak asam, ayam masak merah, nasi tomato dan macam-macam la. Tapi kali ni aku nk share resepi Pasta Bolognese.

Sweet oatmeal cookies in red tray on wooden table

Biskut Oat Kurma untuk bayi

Raya dah dekat. Tapi Selangor Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) disebabkan Covid-19 ni. Kuala Lumpur pun tak boleh pergi mana-mana. Jadinya kita buat biskut raya lah. Tak ada lah kuih raya sangat. Kesian kat si kecil ni nak kunyah-kunyah. Dah tak boleh makan macam kakak dia. Makanan dia pun NO SALT, NO SUGAR, NO MSG. Ok jom kita buat biskut cair di mulut. Sesuai untuk bayi yang dah boleh suap sendiri ya.

maze

Pejabat dalam Maze

Ok sekarang ni bukan aku nak cerita yang pejabat ini nak pindah. Aku nak cerita sekarang ni. Sekarang ni kasihan department aku Group Information Teknology (GIT). Building kami nak renovate dan kemas meja-meja, barang-barang nak pindah. Jadi GIT ni pun berhijrah kat department apa tah. Aku pun tak pasti. Kenapa pula tak pasti? Hahah!! Pejabat ni banyak sangat department dia. Mana nak ingat. Orang yang bekerja satu syarikat yang sama pun bukan kenal semua. Naik lif. “Hai. Hai. Tingkat berapa? Ok.. Bye.”

new-layout

Layout Baru

Hari ini nak beritahu semua pengunjung blog ini yang aku sudah tukar layout blog ini. Kalau perasan komen-komen post sebelum ni dah tak ada. Dulu aku guna Blogspot sekarang aku sudah tukar kepada WordPress. Semua design blog ni aku buat sendiri. Aku memang suka design website bagi cantik-cantik. Itupun bila ada masa free lah..